Kultúra 2020. 02. 26.

Kaszás Attila-emlékgála a komáromi VMK-ban

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Kaszás Attila meg nem élt hatvanadik születésnapja alkalmából emlékgálát szervez. Az este folyamán a szlovákiai magyar, valamint a magyarországi színházi és zenei élet jeles képviselői emlékeznek meg a 2007-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt ikonikus művészről.

Az emlékgálán, amely Komáromban 2020. március 21-én 19.00 órai kezdettel kerül megrendezésre fellépnek: Benkó Ákos, Borbély Alexandra, Farnbauer Péter, Gaál Jenő, Gál Tamás, Jókai Ági, Kádek Heni, Kaszásné Halmi Ildikó, Kiss Szilvia, Korpás Éva, Lakatos Áron, Lakatos Róbert, Madarász András, Malek Andrea, Nagy László „Culó”, Pápai Erika, Skuta Attila, Skuta Miklós, Soós Gyula András, Szarka Tamás, Szvrcsek Anita, Zsapka Attila, Jókai Mór Alapiskola egyesített kórusai és a Művészeti Alapiskola zenekara, valamint a Komáromi Jókai Színház művészei.

Az emlékgála előtt 18.00 órától a komáromi Városi Művelődési Központ felső előcsarnokában egy kiállítás nyílik, mellyel szintén Kaszás Attilára emlékeznek a rendezvény szervezői.

A szervezők a gála teljes bevételét jótékonysági célra szeretnék felajánlani, mégpedig egy szlovákiai magyar ösztöndíjprogram létrehozására. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ vezetősége szeretne hagyományt teremteni ebből a kezdeményezésből, amely először 2020-ban kerül meghirdetésre . A pályázatra szlovákiai magyar származású, 15 és 25 év közti, művészeti pályára készülő diákok jelentkezését vagy jelölését várják. A beérkezett anyagok kiértékelésére és az eredményhirdetésre 2020 júniusában a Jókai Napok keretében kerül sor.