Régió 2017. 04. 13.

Kedvezményes áron jutottak telekhez Dél-Komáromban

Dél-Komárom önkormányzata gondoskodó önkormányzat. Többek között ingyenes a 70 év felettiek számára a hulladékszállítás, a kismamák térítésmentesen utazhatnak a helyi járatokon, az újszülöttek egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzt kapnak. Az önkormányzat legutóbb Családi Otthonteremtési Programban részt vevőknek hirdettek kedvezményes telekvásárlási pályázatot.

Tavaly december közepén írta ki az önkormányzat a Családi Otthonteremtési Programban résztvevők részére a kedvezményes telekvásárlási pályázatot. A jelentkezők február 28-ig tehettek ajánlatot. A Laktanya köz ingatlanjaira három pályázat érkezett, míg a Guyon Richárd utcai ingatlanok esetében két család 3-3 telekre, míg két család négy vagy több telekre pályázott.

A jelentkezőket április 12-én dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője fogadta a Városházán.

– A támogatások mértéke 100 ezer és 1 millió forint között mozgott. Szinte az összes pályázó azt az ingatlant tudta megvásárolni, amit eredetileg szeretett volna. Amíg az önkormányzat szabad ingatlanokkal rendelkezik, addig ezt a pályázati rendszert szeretnénk fent tartani – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormányzati támogatás önmagában nem elég, működéséhez és megvalósításához kellenek azok a fiatal párok és családok is, akik a kedvezményeket igénybe veszik.

 

Szólj hozzá!