Mix Dél-komárom 2021. 01. 11.

Késsel raboltak ki egy dél-komáromi dohányboltot

A Komáromi Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és a rongálás vétsége miatt indult ügyben emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy Komáromi Járásbíróság az elkövetőt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint térítse meg a rendőrségi autóban keletkezett kárt.

A vádirat szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án 12 óra 30 perc körüli időben egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy 20 centiméter pengehosszúságú, 12 centiméter markolatú kést tartott és arra hívta fel, hogy az összes pénzt pakolja egy műanyag szatyorba, és közben azt mondta neki, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!” A sértett a kasszából különböző címletekben 266 ezer forintot vett ki, majd azt a férfinál lévő szatyorba tette, amely után a rabló férfi távozott a dohányboltból.

A komáromi rendőrjárőrök a rablást követő 5 perc múlva a dohánybolt közelében elfogták a férfit, aki azonban a bilincselésnek ellenállt. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, egyik kezén a bilinccsel nagy erővel megütötte, az egyik kilincset kitörte. A gépkocsi szélvédője több helyen betörött. A gépkocsiban összesen 455 ezer forint kárt okozott a férfi. A rendőrök az intézkedés során a rabláshoz használt kést és az eltulajdonított 266 ezer forint készpénzt lefoglalták, így a dohánybolt kára teljesen megtérült.

(kemma.hu)