Kultúra Dél-komárom 2022. 05. 16.

Két díjazott is örülhetett a Komárom Város Kultúrájáért elismerésnek

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Dél-Komárom minden esztendőben két kulturális csoportnak, illetve két olyan személynek ítéli a város által még 2010-ben alapított Komárom Város Kultúrájáért kitüntető címet, akik a település életében a legtöbbet tettek ezen a területen.

Az idei rendezvényre a Csillagerőd szolgáltatott pazar kulisszát. Az eseményen – dr. Molnár Attila polgármester köszöntője után – a szintén kultúra díjas, autentikus népzenét játszó, Horsa Banda és Janovszki Csenge népdalénekes, valamint Gál László, Latinovits-díjas versmondó adott műsort.

Idén a magas rangú elismerést a Komáromi Katolikus Énekkar és az ebben az évben jubiláló Elektron Band zenekar vehették át.

A május 11-i rendezvényt Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője, Turi Bálint alpolgármester, továbbá Hajnal Dóra és Vajda Bence önkormányzati képviselők is megtisztelték jelenlétükkel.