Mix Dél-komárom 2022. 04. 22.

Két napon át Dél-Komáromban vendégeskedtek a turisztikai szakújságírók

A Turisztikai és Városmarketing Kft-t meghívására történt szakmai study tour alkalmával a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Turisztikai és Gasztronómiai szakosztálya látogatott a városba.

Proczeller Tamás, a dél-komáromi Tourinform vezetője elmondta, a közel húsz fős küldöttség megtekintette a Szépművészeti Múzeum antik gipszszobormásolat parkját bemutató nemrég felújított Csillagerőd világszínvonalú tárlatát, kisvonatos városnézés mellett a Monostori erődöt és annak Duna-bástyáját, valamint az Igmándi erődöt.

A történelmi kitekintésen túl a vendégek ellátogattak a WF Szabadidőparkba, csobbantak és szaunáztak a Brigetio Gyógyfürdőben, de megismerkedhettek Dél-Komárom ókori történelmi múltjával, Brigetio örökségével, a Magyar Lovas Színházzal is, a Jánoska Cukrászdában pedig mások mellett megkóstolhatták a 2018-as országtortát, Sztaracsek Ádám alkotását, a Komáromi kisleányt.

A küldöttség Észak-Komárom belvárosában is járt, továbbá ellátogattak a CHOCOMAZE kézműves csokoládémanufaktúrába is.

A kétnapos szakmai programról készült élménybeszámolókat, a várossal kapcsolatos cikkeket hamarosan Magyarország legnagyobb turisztikai magazinjaiban olvashatjuk.