Mix Dél-komárom 2018. 07. 31.

Szenzációs hír! A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája!

A dél-komáromi Sztaracsek Ádám által készített Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája – jelentették be kedden Budapesten. Magyarország cukormentes tortájának az idei évben a Három kívánság elnevezésű tortát választották. 

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: céljuk, hogy újításra ösztönözzék a cukrászokat, így mindig csak új recepteket várnak. Fontos, hogy a torta egészséges alapanyagokból készüljön, és hogy valamilyen módon köthető legyen Magyarországhoz.

A győztesnek választott Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér is.

„A mostani bejelentés egyedülálló siker nemcsak a torta készítőjének, Sztaracsek Ádámnak, a Jánoska Cukrászda valamennyi dolgozójának, hanem Komáromnak is egyaránt. Városunk feliratkozott a gasztronómia nagy térképére, amely az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is kiemelt fontossággal bír! Gratulálunk, büszkék vagyunk a fantasztikus sikerre! Várunk mindenkit szeretettel, kóstoljanak bele Komáromba” – nyilatkozta dr. Molnár Attila polgármester a bejelentést követően.

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett tortát a Nándori Cukrászda készítette. A Három kívánság nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.

Főszerepben a két győztes torta, és a finomságok készítői (fotó: mti) 

Augusztus 20. alkalmából idén is három – a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér – kategóriában hirdettek versenyt. A másik két kategória nyertesei a Magyar Ízek Utcája rendezvénysorozat megnyitóján, a Várkert Bazárban debütálnak augusztus 7-én.

A győztes tortákat először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

A győztes komáromi torta:

(fotók: cukraszat.net)

(mti, komarom.hu)