Sport Dél-komárom 2018. 11. 20.

Két új tornateret is átadtak Dél-Komáromban

A címben nem elgépelés történt: az egyik „tornatér” a Jókai gimnázium felújított tornaterme, a másik pedig a Petőfi iskola egykori betonpályája helyén álló modern rekortán borítású pálya.

Dr. Molnár Attila polgármester a sziakomarom-nak elmondta: a pályák korszerűsítése a városi és a megyei önkormányzat, valamint a Tatabányai Tankerületi Központ közös beruházásában valósult meg, összesen közel 100 millió forintból.

A gimnázium és környékének fejlesztése ezzel nem állt meg, hiszen záros határidőn belül indul a Zöld város projekt, amelynek keretében megújul a Jókai liget zöldfelülete, sőt zenepavilon is épül, továbbá a korábbi salakos pályán az észak-komáromi Öreg vár „játszótér” változatát építik meg a szakemberek. A legfontosabb azonban, hogy mintegy 270 millió forintból a gimnázium épülete is teljes energetikai korszerűsítésen esik át, szigeteléssel, nyílászáró cserével, fűtéskorszerűsítéssel.

Az átadókon a kivitelező cég munkatársai mellett Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is részt vett.

(Fotó: komarom.hu)