Város Dél-komárom 2019. 07. 19.

Kezdődik az új szolgáltatóház építése

Július 18-án a témában tartott sajtótájékoztatót dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az építkezés helyszínéül szolgáló volt Raksped udvarban.

– A most induló projektnek köszönhetően teljesen új arculatot kap majd az eddig elhanyagolt és kihasználatlan terület. A helyszínen egy számos közfunkciót ellátó szolgáltatóház épül. Ide az a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény költözik majd, amely alapfeladatain túl programokat, kikapcsolódási lehetőségeket is biztosít a városunkban és a térségben élő családok számára. Szintén a szolgáltatóházban kerül kialakításra egy a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló ifjúsági közösségi tér, illetve itt kap helyet a DiViSz (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége) – mondta a polgármester.

Mindezek mellett családbarát játszótér épül, továbbá sétányok, járdák, parkolók, kerékpártárolók kerülnek kialakításra, továbbá új zöldfelületek és szabadidős területek jönnek létre.

A projektben egy reggeliző-pékség számára kialakítható terület is létesül, illetve új utcabútorokat is kihelyeznek. Kiépül a térvilágítás, a távközlési és kommunikációs hálózat, valamint megtörténik a csatornázás.

A vasútállomás és a buszpályaudvar közelsége miatt a terület mellett elvezető úton közlekedőket és parkolókat, járdákat, kerékpársávot, és kerékpártárolót alakítanak ki a szakemberek.

A munkálatok a napokban megkezdődnek, az átmenetileg okozott közlekedési nehézségekért, zaj és por terhelését a komáromiak megértését kérik!

A beruházás várhatóan jövő év második felére fejeződik be.

(komarom.hu)