Város Dél-komárom 2019. 03. 29.

Kimagasló lehet a BYD elektromos járműgyártó cég negyedéve

A BYD kínai elektromos járműgyártó profitja tavaly 31,6 százalékkal csökkent, ugyanakkor a folyó negyedévre több száz százalékos nyereségnövekedést vár – írja a komaromhirado.hu

A járműgyártó, amely a Daimler partnere Kínában, szerdán azt közölte, hogy jól fogynak elektromos autói és ennek a hatására a március végével záródó három hónapban nyeresége 583-778 százalékkal nőhet az egy évvel korábbi profithoz képest.

A kínai cég tavaly 520 ezer járművet értékesített, ami 27 százalék növekedés 2017-hez képest, az idei évi cél 650 ezer jármű.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint Kínában tavaly az elektromos és hibrid autók értékesítése 61,7 százalékkal, 1,3 millióra nőtt, idén a CAAM 1,6 milliós eladásra számít. Eközben összességében 2,8 százalékkal, 28,1 millióra csökkentek az autóeladások Kínában, ahol először jegyeztek fel visszaesést 1990 óta.

A BYD Magyarországon is jelen van. 2017 áprilisában nyitotta meg magyarországi gyárát Dél-Komáromban, amely a cég első buszgyára Európában. A BYD első elektromos buszát tavaly decemberben Salgótarján önkormányzatának adták át. A 12 méter hosszú busz, 250 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, és 85 utas szállítására képes.

A BYD Company Ltd. Kína egyik legnagyobb vállalata, megújuló energiára épülő megoldásait világszerte több mint 50 országban használják. 1995-ös alapítása óta a közlekedés és az energiaipar egyik vezető vállalata lett, nemrég összeszerelő üzemet nyitott az Egyesült Államokban és vegyesvállalatot alapított a német Daimlerrel.

A BYD Európában eddig 12 országba 600 buszt szállított.

(komaromhirado.hu)