Régió 2016. 07. 26.

A kínaiak elektromos buszgyárat építhetnek Dél-Komáromban

A Portfolio gazdasági hírportál értesülései szerint a világ legnagyobb elektromos autóbuszgyártója, a kínai BYD összeszerelő üzemet létesít Dél-Komáromban.

A lap szerint megkezdődött a toborzás, sőt, már folynak a helyszíni munkálatok is a Komáromi Ipari Parkban. A tervek szerint októberben indulhat meg a termelés.

A BYD-t Wang Chuanfu alapította 1995-ben, amely mára igazi globális szereplővé nőtte ki magát és közel 180 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A cégcsoport újratölthető akkumulátorokat, számítógépeket és számítógép alkatrészeket állít elő. Ezeken kívül belsőégésű motorral szerelt autókat, elektromos autókat és buszokat, valamint elektromos kerékpárokat is gyártanak. Továbbá jelentős beruházásokkal rendelkeznek a megújuló energia és a LED technológia területén.

A BYD első elektromos busza 2010. szeptember 30-án gördült le a gyártószalagról, azóta több mint 10 ezer elektromos buszt állítottak elő, amelyek a világ több országában is szállítanak utasokat. A vállalat összesen négy elektromos buszgyárral rendelkezik, amelyek éves gyártási kapacitása eléri a 7 000 darabot. A BYD különböző hosszúságú és felhasználású elektromos buszt kínál.

2008 óta rendelkezik gyártókapacitással a BYD Magyarországon, akkor vásárolták meg ugyanis a dél-koreai Mirae műanyag-alkatrészeket festő gyárát a Komáromi Ipari Parkban. A kínaiak terve az volt, hogy felfuttatják a termelést, de a 2008-as válság és a Nokia – amelynek mobiltelefon-akkumulátorokat és egyéb alkatrészeket szállítottak be – szorult helyzete miatt végül kénytelenek voltak bezárni az üzemet. Ugyanakkor a 18 ezer négyzetméteres gyártócsarnok nem maradt parlagon.

Mi épülhet Komáromban?

A már meglévő gyártókapacitásokat bővítené ki a vállalat egy 5 millió eurós beruházás keretében. Az új üzemben elektromos buszokat, autókat és targoncákat gyárthatnának, és idővel 300 embernek adnának munkát. A termelést pedig folyamatosan futtatnák fel, mégpedig úgy, hogy az első évben az elektromos buszok gyártására koncentrálna a BYD Magyarországon, amelyhez 100 embert vennének fel.

A kínai vállalat első körben csak egy kisebb gyártóbázist hoz létre a már meglevő gyártócsarnok kibővítésével, ahol összeszerelés folyik majd, kutatás-fejlesztés és innováció viszont biztosan nem.

Ha beindul a termelés, akkor az első évben 100 elektromos buszt gyárthatnak le idehaza, majd ez a darabszám többszörösére emelkedhet a jövőben. Később, ha sikerül felfuttatni a termelést, akár évente 5 000 elektromos buszt is előállíthatnak.