Kultúra Dél-komárom 2021. 11. 05.

Kitakarították az Erzsébet sétány

Dél-Komárom nagy hangsúlyt fektet a zöld szemlélet meghonosítására. A napokban három helyi civil szervezet összefogásával indult el a Monostori erőd, Duna bástya melletti Erzsébet sétány megtisztítása – írja a komarom.hu.

A Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete, a KÖSZ (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők) és a Monostori Kulturális Egyesület tagjainak hívására 12 fő gyűlt össze az önkéntes programra.

Az akcióban eltakarították a hátrahagyott hulladékot, valamint kivágták az elburjánzott cserjéket, bokrokat.

– Egyesületünk, a városi társzervezetekkel együtt immár évek óta dolgozik a Monostori erőd környezetének megóvásán, szépítésén. A KEBEL-liget elkészülte után, ezúttal az Erzsébet sétány eredeti állapotának visszaállítását tűztük ki célul. Köszönöm valamennyi önkéntes munkáját, és remélem, hogy nemsokára megújult környezetbe érkezhetnek az idelátogatók – tájékoztatott Pólya Mária, a KEBEL Egyesület elnöke.

Az akcióban részt vett Dombay Gábor önkormányzati képviselő is, akitől megtudtuk, hogy a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. szerszámokkal, segédeszközökkel támogatta a kezdeményezést, valamint vállalták az összegyűjtött zöld- és kommunális hulladék elszállítását is.

Az önkéntes rendezvényt a tervek szerint tavasszal folytatják.