Sport 2014. 12. 13.

Kiválóan szerepelt a fiatalok nemzetközi fotóversenyén

Baráth Boris értékes helyezést ért el a fiatal fotóstehetségek világversenyén Londonban.

Az idén hirdette meg a londoni székhelyű Brit Biológiai Társaság a 18 év alatti fiatalok számára az internetes fotósversenyt. A verseny témája “Az állatok élete és lakhelye a természetben” volt. Szlovákiából egyedüliként Baráth Boris, a komáromi L. J. Šulek Gimnázium diákja jelentkezett.

Hogy mi vezette a fotózáshoz és hogy milyen helyezést ért el, arról a fiatal tehetséges fotóssal otthona kellemes légkörében beszélt a sme.sk hírportálnak.

Fényképezéssel aktívan öt éve foglalkozom. Szüleimmel sokat utazunk a világban, és mindenhol leginkább a természet és az állatvilág élete érdekel. A londoni versenybe csak egy fényképet küldtem, amit a Maldív-szigeteknél a tengerben készítettem. Kellemesen meglepődtem, amikor meghívást kaptam Londonba október 11-ére és mellé egy értesítést, hogy a világ minden tájáról benevező 850 versenyzőből a 3. helyen végeztem. Az első egy indiai, a második pedig egy dél-afrikai fiú lett.  Londonba édesapámmal utaztam. Egy egész életre szóló élmény számomra, amint a King’s Fund termében átveszem a Brit Biológiai Társaság oklevelét és jutalmát. Az értékelésben meghallgattam, hogy az én fényképem a zsűri figyelmét a jó kompozíciójával és színvilágával keltette fel. Sok fiatal alkotót ismertem itt meg és sok fotózással kapcsolatos titok tárult fel előttem.”

Forrás: sme.sk

barath_boris

Szólj hozzá!