Mix Dél-komárom 2022. 05. 05.

Komárom már a Pinteresten is!

A Pinterest egy olyan vizuális felfedezőrendszer, ahol a legkülönfélébb tevekénységekhez meríthetünk ötleteket. Napjainkra egyre több turista is használja ezt a felületet, így Dél-Komáromnak is kötelező ott lenni – nyilatkozta a Tourinform vezetője, Proczeller Tamás.

– Az idegenforgalomban, csakúgy, mint az életünk szinte minden területén ma már egyszerűen kikerülhetetlen a közösségi média használata. A Városmarketing Kft-hez tartozó dél-komáromi Tourinform iroda folyamatosan fejlődik ezen a téren is, így ma már a Facebook mellett (KomTuriszt! csoport), az Instagrammot is használjuk, nemrég pedig új felületet nyitottunk a Pinteresten is, ahol jelenleg havi 2.300 megtekintés környékén tartunk. Az oldal több milliárd, úgynevezett pint tartalmaz, amelyek közül mindig találhatunk olyat, ami megihlet egy adott tevékenységhez, legyen az egy egyszerű ház körüli munka, vagy épp egy tervezett utazás. Ha olyan pinekre bukkanunk, amelyek tetszenek, érdemes őket táblára mentenünk. Így rendszerezhetjük ötleteinket, és később könnyebben megtalálhatjuk őket. A pineket természetesen meg is oszthatjuk másokkal a Pinteresten, vagy egyéb közösségi oldalon. A Tourinform Komárom oldalunkra jelenleg 30 művészi értékű fotót töltünk havonta. Ez utóbbit azért hangsúlyozom, mert aki használja ezt az oldalt, az tudja, ahhoz, hogy kitűnjünk a Pinteresten, szinte kötelező, de a magas színvonalú megjelenés – tette hozzá az irodavezető.

Dél-Komárom egyébként szinte valamennyi fontos közösségi felületen jelen van, így a Facebookon, ahol közel 20.000 követővel rendelkezik a város, a YouTube-on, ahol több mint 2500 kisfilmmel van jelen, rendszeres podcast adásaik a Spotifyon, a SoundCloudon és a Komárom Podcast csoportban hallgathatók meg, de ott vannak az Instagramon is.