Mix 2020. 08. 20.

Komárom utcáin megjelentek a MINT bérelhető elektromos rollerek

A komáromi lakosokat szerdán (augusztus 19.) kellemes meglepetés várta az utcákon. A város számos pontján megjelentek ugyanis a komáromi MINT cég tulajdonában lévő, bérelhető elektromos rollerek.

A bérelhető elektromos rollerek tökéletes megoldást nyújtanak arra az esetre, ha fel szeretnénk gyorsítani a gyalogos közlekedésünket. Komáromban összesen 20 MINT elektromos roller jelent meg, 9 különböző helyszínen. „A rollereket többek között a vonatállomáshoz, a kórház kereszteződéséhez, az Európa Hotelhez és a Tripl’s-höz helyeztük ki” – mondta megkeresésünkre a MINT ügyvezetője, Tóth Norbert. Elmondása szerint a rollerek minden nap reggel 6 órától este 11 óráig elérhetők lesznek a város különböző pontjain, éjjelente pedig valamennyit feltöltik.

A bérelhető elektromos rollerek a világ számos pontján rendkívül kedvelt közlekedési eszközök, a MINT munkatársai pedig bíznak benne, hogy ez Komáromban is így lesz. A rollereket csak a meghatározott zöld zónán belül lehet használni. Habár Őrsújfalura vagy Hadócra nem juthatunk ki vele, Komárom-szerte összesen 9 megállóban parkolhatjuk le rollerünket. Az applikációban ezek a helyszínen kék pöttyel vannak jelölve.

A kölcsönzéshez elég letölteni az iOs és Android telefonokon egyaránt működő MINT applikációt és regisztrálni magunkat a rendszerbe. A minimálisan 5 €-s egyenlegfeltöltés után a 40 centes indítási díj befizetésével pedig már szabadon használhatjuk is a járművet. Minden egyes perc 14 centbe kerül, amennyiben pedig be szeretnénk ugrani egy gyors vásárlásra valamelyik boltba, a roller 10 perces várakozásáért 30 centet kell fizetnünk. 25 euróért pedig akár egész napra is kibérelhetjük a rollert.

Az elektromos rollerek használata során szintén fontos, hogy a közlekedő ügyeljen a biztonságra. Lehetőség szerint ajánlott a kerékpárutat használni, valamint figyelembe venni a jelzőlámpák és táblák jelzéseit. Parkolni kizárólag a kijelölt helyeken lehetséges, egy esetleges lopási kísérletnek pedig rendkívül könnyen utána lehet járni a beépített GPS modulnak köszönhetően.