Város 2017. 03. 28.

Komáromba érkezett a brit nagykövet-helyettes

Ma (március 28.) délelőtt kétórás látogatást tett városunkban Kimberly Gillingham, Nagy-Britannia nagykövet-helyettese. A követasszonyt városunk vezetése fogadta. Megkérdeztük Keszegh Bélát, Komárom alpolgármesterét, miről esett szó a tárgyaláson:

  • Komárom gazdasági helyzetéről, hogy miként befolyásolja a Jaguár-gyár nyitrai letelepedése a várost. Egyeztettek az esetleges beszállítók érkezéséről.
  • Beszélgettek a kikötő fejlesztésének lehetőségéről.
  • A nagykövet-helyettes jelezte, hogy tolmácsolja a befektetők számára a komáromi lehetőségeket. Ennek érdekében kapott egy városról szóló gazdasági kiadványt.
  • Véleménycserét folytattak a Brexit kapcsán.
  • Ami a kulturális együttműködést illeti, városunk érdekelt abban, hogy az iskolákba anyanyelvi lektorok érezzenek és a fesztiválokon nagyobb teret kapjon a brit kultúra, nézőpont bemutatása.

Mindkét fél a további, aktív kapcsolatok kiépítésében érdekelt.

A követasszony a találkozó után a Bottékában kapott ízelítőt a helyi, díjnyertes borokból. Városunk egy három palackos kóstoló csomagot ajándékozott Gillingham-nek, amely mellé egy szórólapot is csatoltak, a komáromi borászok eredményeivel. A látogatást egy séta zárta a belvárosban és az erődben, ahová Gráfel Lajos, a Pro Castello Comaromiensis igazgatója, valamint a Műemlékekért felelős hivatal alkalmazottja kísérte el őket.

-dra-

 

Szólj hozzá!