Mix 2022. 02. 14.

Komáromba látogatott a szlovák iskolaügyi miniszter

Pénteken Komáromba látogatott Branislav Gröhling iskolaügyi miniszter. Látogatását a Jókai Mór, majd a Rozmaring Utcai Alapiskolában kezdte, ahol az iskola vezetésével és a város polgármesterével megnézte az iskolát.

Az alapiskolában kisebb műsort készítettek a gyerekek, ezt követően a pedagógusokkal beszélgetett. Nem maradtak el érzékeny témák sem, mint az egyre szorongatóbb energiaárak, az iskolák egyes tevékenységének finanszírozása és a szükséges reformok.

Az alapiskolák után a szlovák és a magyar gimnáziumot látogatta meg a miniszter, majd végül a kajak-kenu klubba látogatta meg a sportoló fiatalokat és a profi kajakosokat, hiszen a minisztérium alá tartozik a sport szervezése is.

Látogatása egy szűkebb tárgyalással zárult Keszegh Béla polgármesterrel, ahol az oktatási intézményekre felhasználható támogatások és pályázatok volt többek között a téma. A polgármester hangsúlyozta az iskolákat is szorongató egyre magasabb energiaárakat, amiben a kormánynak is határozott lépéseket kell tennie.

(Komárom Város Facebook oldal)