Kultúra Dél-komárom 2018. 01. 30.

Komáromban elevenedett meg a Macskafogó

Az 1986-ban készült, egyik legsikeresebb magyar rajzfilm hétfőn a dél-komáromi Városi Sportcsarnokban elevenedett meg újra. Szikora Róbert Macskafogó című musicaljét a Magyarock Dalszínház színészei vitték színpadra Vizeli Csaba rendezésében – írja a komaromhirado.hu.

A dél-komáromi Városi Sportcsarnokban zsúfoltságig megtelt a nézőtér hétfőn. A Macskafogó című musical a Magyarock Dalszínház társulata közreműködésével elevenedett meg a színpadon. A rajzfilmet Szikora Róbertnek és Valla Attilának köszönhetően éledt újjá musical formájában 2005-ben.

„Máig egy közkedvelt rajzfilm a Macskafogó, amely a magyar filmgyártás egyik ikonikus műve. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hiszen 2005-ben egy musical is készült belőle. Szikora Róbert és Valla Attila, amellett, hogy a rajzfilm egyes elemeit feldolgozta, új szálakat is vitt a színpadi darabba” – mondta el a Helyi Híradóknak Vizeli Csaba.

A rendező ezután kiemelte: „Egy nagyon vidám, családi musicalről beszélünk, ami úgy gondolom a közeljövőben sok szép pillanatot fog szerezni a közönségünknek és nekünk is.”

A musicalt további magyarországi városokban, valamint több felvidéki helyszínen is bemutatja a Magyarock Dalszínház társulata.

fotó: komaromhirado.hu

(komaromhirado.hu)