Város 2020. 05. 11.

Komáromban tartott közös sajtótájékoztatót Szijjártó Péter és Richard Sulík

Ma (május 11.) Komáromban vett részt közös tárgyaláson Magyarország külügyminisztere és Szlovákia gazdasági minisztere. Szijjártó Péter és Richard Sulík a komáromi városházán tárgyalt és tartott közös sajtótájékoztatót.

Magyarország és Szlovákia együttműködése az elmúlt évben sikertörténetek sorozatává vált – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Richard Sulik szlovák miniszterelnök-helyettessel és gazdasági miniszterrel tartott közös, a Facebookon közvetített mai sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter hozzátette: minden politikai feltétel adott ahhoz, hogy a sikertörténet folytatódjon, a két ország között annyi összeköttetés lesz a következő években, amire korábban nem volt példa.

Kifejtette: augusztusban átadják a 600 méter hosszú új komáromi hidat. 2022-ig átadnak hat új átkelőhelyet, ezek között három Ipoly-hidat.

2022-re elérjük, hogy Miskolcról Kassáig végig gyorsforgalmi úton lehessen közlekedni – tette hozzá, jelezve, megállapodtak abban is, hogy 2020 végéig két ponton összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát.

Elhárult az akadály az elől is, hogy a magyar-szlovák gázvezetékrendszereket összekötő interkonnektoron Magyarország irányából Szlovákia irányába a kapacitást háromszorosára növeljék. Így 2024-től Magyarország felől Szlovákiába évente több mint 5 milliárd köbméternyi gázt tudunk szállítani – közölte Szijjártó Péter.

(mti, Szia, képek: Komárom Város Facebook oldal)