Város 2018. 03. 14.

Komáromi Korzó: ilyen lesz az új bevásárló központ

A Jedlik utcában, a pár hónapja megnyílt új LIDL üzletház szomszédságában épülhet meg az az új bevásárló központ, melyben ismert és a régióban eddig hiányzó márkák és üzletek kapnak majd helyet. A komplexum a Komáromi Korzó (Korzo Komárno) nevet fogja viselni.

A Komáromi Korzó projektet két komáromi vállalkozó, Tomáš Hodúr és Miroslav Lopata vezeti. Mindkettejük nevéhez már több fejlesztési projekt is köthető Komáromban – többek között a városközpontban található Seko Center, valamint a Gadóci úton található StartUp inkubátorház. Tomáš Hodúr a légkondicionálással és klímaberendezésekkel foglalkozó, Magyarországon és Szlovákiában is tevékenykedő COM-KLIMA vállalat vezetője és tulajdonosa. Emellett és a már említett Seko Center mellett az egykori ČSAD épületének (ma már BC1) felújítása mögött is ő áll. A Miroslav Lopata által vezetett Premier Consulting EU cég pedig országszerte foglalkozik beruházási projektekkel.

Utóbbi elmondása alapján jelenleg még csak a konkrét építészeti megoldás kialakítása folyik az új bevásárló központ kapcsán. Az alap koncepció és a design már adott, emellett viszont két különböző elrendezésben is gondolkoznak. Az, hogy végül melyik valósul majd meg, függ a jövőbeli bérlőktől is. A komplexum a Komáromi Korzó (Korzo Komárno) nevet fogja viselni, összesen pedig 7-9 üzlet található majd meg benne. A projekt részét emellett nemcsak a parkolóhelyek, de a zöldterület és további időtöltési lehetőségek is képezik.

„A Komáromi Korzó létesítésénél arra törekedünk, hogy ne »csak« egy következő bevásárló központ jöjjön létre, de egy hely, ahol a családok és a lakosság is kellemesen eltöltheti idejét. Jelenleg még az új területrendezési terv végleges elfogadására várunk, ami nélkül a további fejlesztések nem lehetségesek. Amint elfogadásra kerül a terv, meg is kezdődhetnek az építési munkálatok. Úgy gondolom, a Komáromi Korzó már a jövő évi karácsonyi vásárlásokkor rendelkezésre fog állni a lakosság számára” – mondta el Lopata.

Azokról az üzletekről viszont, melyek megtalálhatóak lesznek majd a bevásárló központban, még nem árulhatott el konkrét részleteket: „Annyit mondhatok csupán, hogy a komáromiak biztos örülnek majd mindazoknak, akik a központba költöznek, hiszen ugyanezekért az üzletekért eddig Győrbe, vagy még távolabb kellett utaznunk.” 

A területre, melyen a Komáromi Korzó is helyet kap, a két vállalkozó a város gazdasági központjaként tekint. Azért is, hiszen az épülő új Duna-híd, valamint az elkerülő út is várhatóan a környéken fog megépülni.

Az építést magát a bevásárló központ nevéhez hasonló, Korzo Komárno s.r.o. fogja végezni.