Turizmus Dél-komárom 2023. 07. 05.

KombiBike-on határon innen és túl!

Tavaly előtt indult útjára a KOMBIbike határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, amelyhez kilenc település, köztük Észak- és Dél-Komárom is csatlakozott. A kölcsönzőkben naponta körülbelül 130 kerékpár várja a kirándulni vágyókat.

Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC vezetője Dél-Komárom közösségi oldalának nyilatkozva elmondta, hogy az alapötlet az volt, hogy a tagtelepüléseket kerékpárutak kössék össze. Ennek eredményeként a régióban és Észak-Komárom környékén számos kerékpárút épült.

Az elnök arra buzdít mindenkit, hogy minél többen próbálják ki az elektromos kerékpárokat, egészen különleges élményben lesz részük! Komáromból könnyedén el lehet jutni Tatára, vagy akár a felvidéki Gútához és más közeli településekhez is. Egy elektromos kerékpár akár 40 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel, a célállomáson pedig lehetőség van a kerékpár cseréjére is.

– Teljesen újfajta szolgáltatást tudunk biztosítani a komáromiaknak és a városunkba érkező turistáknak is. Ezzel a beruházással is a zöld személetet igyekszünk erősíteni! Városunk az elektromos autózás bázisa, hiszen nálunk készülnek a zöld közlekedést lehetővé tevő akkumulátorok, valamit az elektromos buszok is. Arra biztatom a helyieket és a hozzánk érkezőket, hogy éljenek a lehetőséggel, használják a KOMBIbike szolgáltatást, kerékpárra fel! – fogalmazott az átadón dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere.

A KOMBIbike program részletes leírása és további információk elérhetőek a kombibike.eu internetes oldalon. Az érdeklődők egyszerű regisztráció és alkalmazás segítségével azonnal kipróbálhatják a kerékpárokat és indulhatnak tekerni.