Mix Dél-komárom 2021. 06. 10.

Már használható a KOMBIbike Dél-Komárom!

Tegnap átadták a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert Dél-Komáromban is. A városban a Bem József és a Czuczor Gergely utca sarkán, valamint a Sport utcában, a Tourinform iroda mögött épült dokkoló állomás.

– A KOMBIbike projektben Komárom mellett Tata, Kisbér és Oroszlány, valamint a felvidéki Gúta, Ógyalla, Naszvad, Érsekújvár és Észak-Komáromban vesz részt. A beruházás során összesen 130 kerékpárt helyeztek ki 13 dokkolóval. A hálózatban 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpár található. A kölcsönzés egyszerűen működik. Regisztrációt követően a kerékpárok könnyen kibérelhetők. A biciklik kölcsönzésére a www.kombibike.eu weboldalon nyílik lehetőség. A kártyákat a komáromi Tourinform Irodában lehet megvásárolni, az Igmándi út 2 szám alatt – mondta Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC igazgatója.

Nagy Nikolett önkormányzati képviselő, turisztikai tanácsnok a beruházás kapcsán kiemelte, Komárom nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalom fejlesztésére. Egyrészt olyan komfortfokozó beruházásokkal, mint például a Zöld Város projekt, vagy épp a Tourinform Iroda felújítása, másrészt olyan jelentős, a kormányzat által támogatott fejlesztésekkel, mint a Csillagerőd felújítása, vagy a saját forrás mellett pályázati támogatásból megépült Brigetio Látogatóközpont.

Teljesen újfajta szolgáltatást tudunk biztosítani a komáromiaknak és a városunkba érkező turistáknak is. Ezzel a beruházással is a zöld személetet igyekszünk erősíteni! E szellemiség jegyében újult meg a Jókai liget és környező utcák, valamint hamarosan átadásra kerül az az elektromos busz is, amely Észak- és Dél-Komárom között közlekedik majd. Továbbá városunk az elektromos autózás bázisa, hiszen nálunk készülnek a zöld közlekedést lehetővé tevő akkumulátorok, valamit az elektromos buszok is. Arra biztatom a helyieket és a hozzánk érkezőket, hogy éljenek a lehetőséggel, használják a KOMBIbike szolgáltatást, kerékpárra fel! – fogalmazott az átadón dr. Molnár Attila polgármester.

Czunyiné dr Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője szerint az új beruházás nem csupán a turisztika és az idegenforgalom szempontjából bír kitüntetett szereppel, de segíti a környezettudatos szemléletformálást is.

– A Komáromba érkező beruházások összege, akár a Brigetio Gyógyfürdő, a Brigetio Látogatóközpont, a Csillagerőd és a Monostori erőd esetében is turisztikai célú gazdasági befektetés. Komárom gazdag látnivalókban, a turisztikai lehetőségek száma egyre csak bővül, hiszen hamarosan indul az Eurovelo 6-os nemzetközi kerékpárút Komárom és Gönyű közötti szakaszának építése is – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

További részletes információkat a www.kombibike.eu oldalon találhatnak az érdeklődők.

(Forrás: komarom.hu)