Kultúra 2014. 12. 23.

A könyv egy párhuzamos élet megtapasztalása

Karácsony előtt jellemző ránk, hogy szeretteinket, barátainkat szeretnék igazán egyedi, személyre szóló ajándékkal meglepni. Az egyik legkiválóbb és legidőtállóbb ajándék az egész család és a barátaink részére a könyv lehet.

A minap Komáromban a Szent István szoborral szemben, a Trend épülete mellett található DIDEROT könyvesboltba látogattam el. A könyvesbolt hétfőtől péntekig 8,30-tól 18 óráig, szombatonként pedig 9-től 12 óráig várja a vásárlókat. A boltban Bölcsekei Dénes kalauzol, így könnyebb a tájékozódás. „Hét éve működik könyvesboltunk, mint családi vállalkozás.

Bő a választék magyar-, szlovák-, cseh- és angol nyelvű könyvekből, gyerek- és ifjúsági irodalomtól kezdve a szakirodalmon és lexikonokon át egészen a szórakoztató regényekig.” Az olvasást már a legkisebbekkel kell megszerettetni, így a család aprónépének a DIDEROTban választhatnak ún. fürdőkád-könyvet vagy keménykötésű leporellót. A nagyobb gyerekek biztosan megörülnek egy-egy ifjúsági regénynek. Természetesen karácsony kitűnő alkalom arra is, hogy szótárat, lexikont, tankönyvet esetleg a magyar- vagy világirodalom kitűnő művét ajándékozzuk. „A verset szeretőkre, de a magyarság története vagy a két világháború történései, a hadtörténelem iránt érdeklődőknek is bő választékkal szolgálunk. A képes enciklopédiák különböző témakörűek, és a legnagyobb választék a szórakoztató- és szépirodalomból van.” Nagyapának és édesapának biztosan tetszeni fog a barkácsolás-, a hobbi- vagy a sport témájú könyv. „Az anyukák, nagymamák nagy kedvence a szakácskönyv, amiből nálunk is sok fajta van. Akár a klasszikus konyhát, akár a paleolit konyhaművészetet kedvelik a hölgyek. Újból kapható például Stahl Judit szakácskönyve.” Képzőművészet, szobrászat, festészet, sport, zeneművészet, útikönyv, szótárak, lexikon, életmód, ezoterika, autós- és falitérképek, földgömbök, puzzlek – a Diderotban minden témájú könyvet megtalálnak. „Akciós könyveink is vannak és már 2,29 eurótól regényt kínálunk vásárlóinknak. Év végéig a Kossuth Kiadó könyvei kaphatók akár 70%-os kedvezménnyel, de albumok féláron kaphatók, a fantasy rajongóinak a Galagtika Kiadó könyveit 60%-os kedvezménnyel kínáljuk, és romantikus regényeket is találnak akciós kínálatunkban.”

6

Azok, akik előnyben részesítik az online válogatást, vásárlást, azoknak figyelmébe ajánljuk a www.diderot.sk honlapot. A e-shopon rendelt könyveket személyesen átvehetik a boltban vagy utánvétellel is megrendelhetik, de a vásárolt könyvek árát banki átutalással is megtéríthetik. Ha a bő választékból véletlenül mégse tudnák kiválasztani a megfelelő ajándékot, akkor a Diderot Könyvesbolt munkatársai a vásárló által kívánt összegre ajándékutalványt is kiállítanak.

Szólj hozzá!