Kultúra 2023. 03. 14.

Mit olvassunk a könyv hónapján? Hat érdekes olvasnivaló a Diderot könyvesbolttól, az egész család számára

A mai rohanó világban nem olyan könnyű lassítani és megállni. Gyakran panaszkodunk arra, hogy nincs időnk a sportolásra, főzésre, barátokkal való találkozásra vagy könyvolvasásra. A mindennapi mókuskerék lelassítása csak rajtunk áll, de akad hozzá segítség. Március hónapja pont az olvasási kedv felkeltését célozza meg, hiszen a könyv hónapja esemény keretén belül az olvasók számára számos akcióval és újdonsággal kedveskednek, többek között a komáromi Diderot könyvesboltban is.

Hogy kezdjünk neki az olvasásnak? Ez az a kérdés, amelyet sokan közülünk is feltesznek. A könyv hónapja alkalmából valóságos szakemberekhez fordultunk az üggyel kapcsolatban, akik már 2005 óta élik mindennapjaikat a könyvek tengerében. “A gyermekek esetében egyértelműen a könyvekkel való közvetlen kapcsolat a döntő tényező. Szükségük van arra, hogy megtapogassák, átlapozzák őket, vagy belehallgassanak” – kezdte Bölcskei Ľudmila, a komáromi Diderot könyvesbolt egyik tulajdonosa. Jó példaként szolgál a közelmúltból a komáromi ovisok látogatása, akik egy exkurzió keretén belül keresték fel a könyvesboltot. “A tanító néni célja az volt, hogy a gyermekek megtudják, miként is néz ki egy könyvesbolt és, hogy jobban megismerjék a könyveket. Emellett azonban fontos a szülők példamutatása is, konkrétan, hogy a felnőttek milyen gyakran ragadnak könyvet vagy újságot a kezükbe” – folytatta a könyvesbolt másik tulajdonosa, Dénes.Azonban a felnőttek is hajlamosak hibázni, hiszen manapság nagyon könnyen beszippantják az embereket a közösségi oldalak és így már nem marad idejük olvasni. Ľudmila szerint a megoldás a megfelelő irodalom kiválasztásában rejlik. “Egyértelműen olyan műfajt vagy könyvet kell a kezükbe adni, amiben megvan a lehetőség, hogy leköti majd a figyelmünket.” Pontosan ezt a feladatot tűzte ki maga elé Ľudmila és Dénes is, akik házaspárként vezetik a komáromi Diderot könyvesboltot. 

Az alábbiakban álljon itt az a 6 könyvből álló ajánló, melyet a Diderot könyvesbolt két tulajdonosa állított össze és amelyek közül a család minden tagja találhat magának megfelelőt.

Elmerülés a színes mesevilágban

Az “Óriási meseböngésző – Vár a mesevilág!” csupa-csupa meglepetést tartogat mindazoknak, akik szeretnék felfedezni a mesék csodálatos világát. A csodás illusztrációk és a rendhagyó mesejelenetek remek szórakozást jelentenek elsősorban a kicsik számára. 

Ha felkeltette érdeklődését, kattintson IDE

A legfrissebb tudás, amit minden kutyatartó megkaparinthat

Az “Az örök kutya” című könyv meglepő új tudományos eredményeket tartalmaz a kutyák életével, életmódjával kapcsolatban. A könyv praktikus, bejáratott módszereket ajánl, melyeknek hála egészségesebben és fiatalosabban élhetnek tovább kedvenc négylábú barátaink. Ahogy a Publishers Weekly írt a könyvról: „Muszáj elolvasni… hogy addig csóválhassa a farkát, amíg csak lehet.” 

Bővebben ITT

Kötelező darab az animekedvelő kamaszoknak

Rajzolj tökéletes animefigurákat az “Anime rajziskola” könyv segítségével! Az Instagramon is jól ismert Yoai megtanítja a japán anime/manga stílus rajzolásának sava-borsát. Húsz egyszerű, ábrákat és információkat tartalmazó gyakorlatsor, inspirációgyűjtemény és számos tipp, mellyel bárki megteremtheti a saját animevilágát. 

Kattintson IDE, ha többet akar megtudni.

A teljes Batman-életút, képregényrajongó tinédzsereknek

A “Minden ami Batman” a Sötét Lovag eredettörténetét és évtizedeken át tartó karrierjét mutatja be. Mesél motivációiról, eszközeiről, járműveiről, és nem utolsó sorban azokról a hősökről és gonoszokról, akikkel Batman szövevényes útja során találkozott, és akik szintén ikonikussá váltak az idők folyamán. Batman lenyűgöző, kalandokkal és csatákkal teli életútja a kezdetektől napjainkig. 

Több információt szeretne? Kattintson IDE!

Kalózoktól a kóstolás fortélyáig

A rum jóval több, mint egy ital, a “Rumforradalom” című könyv pedig bemutatja történetét, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel. A könyvvel bejárhatók a világ legizgalmasabb rumlepárlói, és megismerhető a rum készítésének folyamata, a cukornád ültetésétől az egyedi érlelési technikákig. A könyv egyfajta kalauzként is szolgál, mellyel magunk is megtalálhatjuk a nekünk legmegfelelőbb rumot. 

Bővebb információ ITT 

Romantikus kalandok egy kávézóban

Az “Éjfélkor a Feketerigó kávézóban” mágikus realizmussal átszőtt, szívmelengető és magával ragadó romantikus történet, helyszíne pedig az Egyesült Államok egy bájos déli kisvárosa. A főszereplő azzal a szándékkal érkezik a kisvárosba, hogy eladja elhunyt nagyanyja kávézóját, végül megmagyarázhatatlan módon elbűvöli a különös déli városka és a rejtélyes Feketerigó-pite, amelyről az egész város beszél. Végül pedig döntést kell hoznia, hogy ez a magányos feketerigó képes lesz-e rendbe szedni törött szárnyát, és megtanulni repülni.

Érdekli a könyv? Kattintson IDE!

+1 Helikon zsebkönyvek, szó szerint bárkinek!

A Helikon zsebkönyvek egy 2015-ben indult könyvsorozat, melynek kínálatában magyar és világirodalom egyaránt szerepel. Az indulás óta már 130 különböző mű jelent meg a sorozat részeként. Nagy népszerűségét egyrészt bő választékának köszönheti, melyben a kicsiktől a nagyokig garantáltan mindenki találhat magának olvasnivalót, másrészt a kemény kötésű könyveknél jóval kedvezőbb árfekvéssel rendelkeznek. 

A Diderot könyvesboltban megtalálható Helikon zsebkönyvek IDE kattintva érhetők el.  

A komáromi TREND irodaházban található Diderot könyvesbolt már 2005 óta várja a könyvszerető embereket és az olvasás szerelmeseit. Válogasson a magyar és szlovák könyvek gazdag kínálatából és rendelje meg következő olvasmányát akár otthona kényelméből a Diderot webáruházon keresztül!