Város 2015. 06. 25.

Körforgalom épül a Zámory és a Ferencesek utca kereszteződésében

Újabb körforgalom épül Komárom egyik legbalesetveszélyesebb pontján, a Zámory és a Ferencesek utca kereszteződésében. Azért éppen itt, mivel az említett útkereszteződés kissé bonyolult, emiatt a múltban számos esetben történt kisebb-nagyobb baleset ezen a helyen. A Komáromi Járási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya már több alkalommal felszólította a várost, hogy tegyen lépéseket a helyzet megoldása érdekében. Képviselői javaslatra a körforgalom építése bekerült az idei fejlesztési tételek közé, így a napokban megindulhattak a munkálatok.

A körforgalomhoz kötődő projekt a közlekedésrendészettel folytatott hosszas tárgyalás eredménye, amely megoldást kínál a járdák, járdaszigetek, gyalogos átkelők és más eddigi problémákra is.

A közbeszerzés során 16 kivitelező lett megszólítva, közülük került ki győztesen a komáromi StaviKom Kft., amely 24 362,80 euróért (forgalmi adóval együtt) végzi majd el a munkát.

A szerződés értelmében október végéig a cég köteles befejezni a munkálatokat, azonban a kivitelező számítása szerint – jó esetben – akár július végig is elkészülhetnek. Így előreláthatólag csupán a nyári vakáció első felében lehet majd forgalomkorlátozásra számítani az említett útszakaszon.

korforgalom_ferenczesek (Small)

 

Szólj hozzá!