Város 2020. 03. 04.

Két új körforgalom is épül a komáromi határnál

Felújítás előtt áll az egykori szlovák-magyar határátkelő területe. Egyszerre két, szinte egymás mellett elhelyezkedő körforgalmat alakítanak majd ki a volt vámterületen. A múlt hét elején már az alapkő letételére is sor került.

Pár nappal a választások előtt, február 24-én érkeztek Komáromba Érsek Árpád közlekedésügyi miniszterrel a Strabag vállalat képviselői, hogy ünnepélyesen elhelyezzék a közelgő építkezések alapkövét. A fő építési terület az I/64-es út, mely fontos nemzetközi útszakasz Szlovákia és Magyarország között.

Az építkezések keretén belül összesen két darab körforgalom kerül kialakításra. Az egyik a jelenlegi kereszteződés helyén, a Pokol Hotel közvetlen közelében kap helyet, míg a másik az Erzsébet híd lábánál, a pénzváltónál épül majd ki, ahol egy új parkolót is létrehoznak. A két körforgalom megépítése mellett a tervek között kövezett járdák építése és két buszleállósáv kialakítása is szerepel.

Komárom városa a modernizációtól azt reméli, hogy pozitív hatással lesz a közlekedés biztonságára és, hogy általa mérséklődnek majd a torlódások.

Jelenleg a terület előkészítése zajlik. A munkálatok várhatóan áprilisban kezdődnek meg és augusztus második felében végződnek majd.

(strabag.sk nyomán)