Mix 2020. 02. 19.

Koszorúcska a Selye János Gimnáziumban

A gimiben töltött éveink során rengeteg mérföldkövet tudhatunk magunk mögött – az egyik közülük a koszorúcska. A 2019/2020-as tanév elején hatalmas lelkesedéssel és izgalommal döntöttünk úgy, hogy nem szakítjuk meg ezt a szép hagyományt, és mi is kipróbáljuk magunkat a tánc világában. Októberben megkezdődtek a próbák, amelyek újabb közös kalandot jelentettek számunkra. A táncórák rendkívül jó hangulatban zajlottak, igazi felszabadulás volt egy-egy nehéz, iskolában eltöltött nap után a jókedvű mozgás. Mindenki a legjobb tudása szerint teljesített, senki sem lazsált, emellett pedig nagyon jól éreztük magunkat. Teltek-múltak a hetek, hónapok, s elérkezett a várva várt nap.

2020. február 1-jén sor került a táncbemutatónkra a gimnázium aulájában. Aki végigsétált a folyosón, piruló arcokat és remegő lábú lámpalázas fiatalokat látott. Természetesen nagyon izgultunk, szerettük volna a legjobbat nyújtani a közönségnek, akik megtiszteltek jelenlétükkel. Bemutattunk három standard táncot (angolkeringő, bécsi keringő, tangó), valamint négy latin-amerikai táncot (mambó, cha-cha-cha, rumba, jive). Végül, de nem utolsósorban a közös osztálytánc következett, mellyel méltóképpen lezártuk a bemutatót és megnyitottuk a bált. Szülők, tanárok és diákok lepték el a táncparkettet, kezdődhetett a szórakozás. Összességében csodásan sikerült a teljes program, mindenki számára egy kedves emlék marad ez a szombat este.

Hatalmas köszönet illeti tánctanárunkat, Csenky Nikit, valamint a szülőket, akik nélkül a koszorúcskánk nem valósulhatott volna meg. Elegendő tánctudással és hasonló lelkesedéssel nézünk elébe következő mérföldkövünknek, a szalagavatónak 2020 decemberében.

(Rancsó Alexandra, III.C)