Mix Dél-komárom 2019. 06. 14.

Közel 5 000 négylábú versenyzett a dél-komáromi kutyakiállításon

Huszonnyolc országból, csaknem ötezer kutya versenyzett a kiállítás legszebbje címéért a hét elején Dél-Komáromban a Monostori erődben rendezett háromnapos nemzetközi kutyakiállításon – írja a komaromhirado.hu.

„A hétvégén rendezi az osztrák kennel klub az év Európa kutyakiállítását, ezért gondoltuk úgy, hogy ehhez kapcsolódóan, tartunk előtte mi is egy nemzetközi versenyt nyár elején. Csaknem ötezer kutyát neveztek a három napos kiállításra, amelynek több mint 70 százaléka külföldi volt” – mondta el a Helyi Híradóknak Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke.

„Az alapcél teljesült, hiszen ismét központi szerepet kapott Magyarország. Ugyan a mostani rendkívüli nagy meleg gondokat okozott, de az óriási sátrak megoldották a problémát és a tenyésztők is mindent megtettek a kutyák biztonságáért” – emelte ki az elnök.

Korózs András elmondta, hogy nem lesz hagyomány ebből a kiállításból, hanem maradnak az őszi időpontnál, amelyet sikerült a nemzetközi szövetségnél előbbre helyezni, így ennek köszönhetően október első hetében várják majd a tenyésztőket és az érdeklődőket a Monostori erődbe.

(komaromhirado.hu)