Kultúra 2017. 03. 22.

Közösségépítők jelentkezését várja a Mediawave!

Rakjuk össze, amink van! Jelentkezz közösségi programmal a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlétre!

Az idén 27 éves összművészeti fesztivál várja a közösségi programokkal, egyéni és társas projektekkel jelentkező kreatív csoportokat április 27. és május 1. között a komáromi Monostori Erődbe.

– A „klasszikus fesztiválok” nagyjából egy sémára épülnek – meghívnak naponta pár húzónevet, hazai vagy külföldi sztárt, ez biztosítja a hírverést és a hírverést, a többi lyukat meg kitöltik valamivel. Ez a valami általában a szponzorok által kitalált program, ami a marketing célok megvalósulásán kívül semmilyen élményt nem nyújt a közönségnek – fejti ki Hartyándi Jenő fesztiváligazgató.

– És hogy mit nyújt ezekkel szemben a Mediawave Együttlét kísérleti kezdeményezése? Két társadalmi modellt lehet példaként felhozni, a kaláka régi hagyományokon alapuló rendszerét és a 60-as évek hippimozgalmát. Mindkét társadalmi ötlet hátterében az az ősi tény áll, hogy az ember társas lény és közösségben többre képes, mint önmagában. Közösséget építő, a közönséggel kapcsolatot teremtő, aktív programokat keresünk, prioritást élveznek ezért azok a pályázatok, amelyek bevonják a közönséget, nem külső, passzív szemlélőként értelmezik – teszi hozzá Hartyándi Jenő.

reFORMÁCIÓ és megújulás

– A reformáció 500 éves jubilemának alkalmából az idei Mediawave egyik kiemelt témája a “megújulás, megújítás”. A vallási megközelítés mellett a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a mindenkori megújulás, az élő hagyomány vizsgálata, újragondolása témának. Ide kapcsolódnak mindazon pályaművek, művészeti- és térinstallációs munkák, amelyek az újrahasznosítás szellemiségében készülnek el a Mediawave ideje alatt. “Uszadékfák, ágak, galyak, kövek, kavicsok elérhetőek az erőd környékén, de bármilyen egyéb anyag felhasználására lehetőség van, amit a pályázó biztosít a rendezvény számára”.
A pályázatok leadási határideje 2017. március 31., további információ itt

Rakjuk össze, amink van!

Folytatódik a korábbi években megkezdett közösségépítő kezdeményezés a Tartóshullám Mediawave Együttlét keretében. A szervezők várják azokat a szervezeteket, csoportokat, egyéneket, akik szeretnék megvalósítani közösségalapú ötleteiket, legyenek azok művészeti, tudás vagy sport témájúak. Ehhez a komáromi Monostori Erőd tökéletes helyszínt nyújt, a közösségépítők szabadon használhatják a Dunai bástya zegzugos kazamata rendszerét, és az erőd mellett található Duna-partot, ártéri erdőt és a bástya előtti pázsitot.
A pályázatok leadási határideje 2017. március 31., további információ itt

Szólj hozzá!