Mix 2018. 01. 19.

Külhoni média a családért díjat nyert Kiss Réka

A Média a Családért Alapítvány Budapesten megtartott díjátadóján Kiss Réka vehette át a Külhoni média a családért díját. Réka az elismerést a hirek.sk oldalon megjelent  Otthontalan memoár című írásáért kapta. 

A Média a Családért Alapítvány díjátadó ünnepségére január 18-án, az esti órákban került sor a Várkert Bazárban. A gálán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára hangsúlyozta: idén, vagyis a családok évében a családok fokozott támogatása mellett fontos, hogy a lehetőségeikről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak az érintettek. A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól – mondta a politikus.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke abból az alkalomból, hogy az idén külön kategóriában a külhoni média számára is pályázatot hirdetett az alapítvány, úgy fogalmazott: nemzetünk jövője az egész Kárpát-medencében a keresztény értékrendű családokra épülhet, akiknek példamutatását mindenkinek meg kellene ismernie. Ezt az intézet is elősegíti a maga eszközeivel. A kormány által meghirdetett Külhoni magyar családok éve elnevezésű programsorozat keretében Hit és megmaradás címmel kárpátaljai magyar nagycsaládok mindennapjait bemutató riportkötetet jelentettek meg – mondta.

A négytagú zsűri – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Molnár Judit, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelöltből szakmai zsűri választotta ki a végső győztest.

A Külhoni média a családért díjat végül Kiss Réka, a hirek.sk oldalán megjelenő Otthontalan memoár című írásáért kapta. Réka írása elérhető IDE kattintva.

Az esemény záróakkordja Emmer László Képmások című fotókiállításának megnyitója volt, amelyen a Képmás magazin címlapinterjúihoz készült fotókból láthat válogatást a közönség.

Az est további díjazottjai: 

Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin 2017. évi, Média a családért díja: Élő Anita, a Heti Válaszban megjelent Melyik nem kellett volna? című írásáért

Emmi különdíja: Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlapban megjelent Dicsérj, dicsérj, dicsérj című írásáért.

Média a Nemzedékekért-díj: Horváth Ágnes és Horváth Szilárd, a Kossuth Rádió munkatársai, a Napközben című műsorban készült Aktív időskor című összeállításukért

Média a családért díj közönségdíjasa: Kozák Annamária, a Katolikus Rádióban megjelent Apa Akadémia című műsoráért.

Média a nemzedékekért díj közönségdíjasa: Finy Petra, a wmn.hu oldalon megjelent Békén kell hagyni a gyerekeket című munkájáért.

(mti, Szia Komárom)