Város 2017. 08. 01.

Új közösségi pont van készülőben a Klapka téren

Új közösségi- és rendezvényközpont van készülőben a Klapka-téren. A Zichy-pont Villa Camarum Polgári Társulás, a Helios Fotóklub és a Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás civil rendezvényközpontja lesz. 

„Eredetileg egy kisebb helyiség bérlésére adtam be kérvényemet a városhoz, már nem szeretném tovább tárolni a lakásomban a rendezvényeinkhez szükséges eszközöket, például óriás hangfalakat – mondta el lapunknak Kiss Réka, a Villa Camarum (a Mi Karácsonyunk, Komálom Gyerkőcfesztivál) vezetője. – Nemrégiben hívták fel a figyelmünket erre, a város központjában található, jóval nagyobb helyiségre. Ez nagyszerű lehetőséget kínál tevékenységeink bővítésére, például beszélgető estek lebonyolítására, információs központ kialakítására, vagy egyéb civil rendezvényekre.”

A központot három, szorosan együttműködő civil társulás fogja működtetni (Villa Cammarum, Helios, Nec Arte Nec Marte). A helyiséghez kedvezményes bérleti áron jutottak hozzá. Jelenleg zajlik a felújítása – az alapanyagokat (festék, parketta, stb.) szponzori felajánlásból kapták, a munkát maguk végzik.

„A központunk célja, hogy élő közösségi teret valósítsunk meg – írják a Zichy-pont FB-oldalán. – Kisebb és nagyobb rendezvényekkel, pódiumestekkel, fotókiállításokkal szeretnénk színesebbé tenni a komáromi kulturális életet. Emellett fontos feladatunknak tekintjük azt is, hogy az észak- és dél-komáromi civilek észére információs szervizt működtessünk, s naprakészen adjunk tájékoztatást a pályázati lehetőségekről. Ezenkívül fórumot adjunk a civil szervezeteknek, hogy tevékenységüket a nyilvánosság előtt is szemléltessék.”