Kultúra Dél-komárom 2021. 11. 04.

Különleges színházi elődadás vár a dél-komáromi Mozaik Könyvesboltban

November 6-án, azaz szombat délután két előadással is várja a dél-komáromi Mozaik Könyvesboltban az érdeklődőket a Mocsai Pajta Színház társulata – írja a komarom.hu.

Az első előadás címe: Felhőnjáró, melynek szerzője és rendezője Gábor Klára, a társulat vezetője, akitől megtudtuk, hogy a novella a pandémiás időszakban született.

– A bezártság ideje alatt korábban már készült egy másik novella, melyet többen elolvastak. Ezt követően kaptam egy felkérést, hogy mivel annyi szomorú dolog történik a világban és környezetünkben, írjak egy vidámabb hangulatú darabot is. így született meg a Felhőnjáró – emlékezett vissza a szerző.

Gábor Klárától megtudtuk, hogy a másik darab, egy Móricz Zsigmond novelláiból összeállított produkció, mely eredetileg a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára készült, ám abban az időszakban a járványügyi helyzet miatt csak egy későbbi időpontban kerülhetett bemutatásra.

A belépés regisztrációhoz kötött!

Az előzetes jelentkezések alapján úgy tűnik, hogy igencsak élénk az érdeklődés, így amennyiben a regisztráció során a helység megtelik, dupla előadást tartanak a szervezők.