Kultúra 2017. 04. 11.

Kultúrfitnesz Koppánymonostoron

Hagyományteremtő céllal idén első alkalommal rendeztek Kulturális fesztiválnapot Dél-Komárom Koppánymonostor városrészében. Az ötletgazda az idén huszadik születésnapját ünneplő Koppánymonostori Kulturális Egyesület volt. Az esemény apropóját pedig Arany János születésének bicentenáriuma adta. Kőrösi Flórián egyesületi elnököt kérdeztük.

A fesztiválnapot megelőzően rajzpályázatot hirdettünk óvodások és kisiskolások között, hiszen célunk volt, hogy minél tágabb korosztályt szólítsunk meg. A felhívás olyan jól sikerült, hogy több, mint 100 rajzot kaptunk véleményezésre, melyek közül aztán a legjobbakat állítottuk ki a Dózsa György Művelődési Házban. Ugyanakkor persze eredményt hirdettünk valamennyi, a pályázatban résztvevő intézményben is.

A fesztiválnap egyébként irodalmi vetélkedővel vette kezdetét, ahová az általános iskolásokat vártuk, hogy számot adjanak irodalmi tudásukról. A Feszty, a Dózsa, a Petőfi és a füzitői iskolai diákjai versengtek egymással. A képzeletbeli aranyérmet a Dózsa szerezte meg.

A nap színvonalas szavalóversennyel folytatódott, melyen három korosztályban – óvodások, iskolások, középiskolások – összesen 19-en vettek részt.

Az első monostori kulturális fesztiválnap gálával ért véget, melyen a főszerep ismét az líráé volt.

Szólj hozzá!