Mix Dél-komárom 2019. 03. 04.

Látványos szakaszához érkezett az új Duna-híd építése

Egyre látványosabb az új komáromi Duna-híd, amelynek építése megfelelő ütemben halad – írja a kemma.hu.

Jó ütemben halad az új komáromi Duna-híd építése, amely jelentősen lerövidíti majd a szlovák-magyar teherforgalom útját. A híd emellett várhatóan tehermentesíti majd a jelenleg használatban lévő komáromi Erzsébet hidat is. Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója a híd építésével kapcsolatban elmondta, hogy a pillérek közül a magyar oldali 1-es jelű elkészült, jelenleg a 2-es jelű pillérből a legfelső rész betonozása zajlik.

„A 3-as jelű – pilonos – támasznál, öt ütemben végzik a pillértest betonozását a szakemberek. Jelenleg négy ütem készen van, az utolsó rész betonozása a napokban megtörténik. A 3-as és 4-es támaszok között megépített ideiglenes szerelőjáromról a hídpálya tolása a szlovák oldal felé befejeződött. A kivitelező szabadszereléses technológiára váltott. Ebből a fázisból az első elem is a helyére került, így már 278 méter hosszú szakasz készen van a teljes 623 méterből” – mondta el Hideg András.

A pillértest feletti részből – amely 34 elemből áll – a hatodik elem is a helyére került. Mivel elérték azt a magasságot, mely már meghaladja az úszódaru emelőmagasságát, így a továbbiakban csak a toronydaruval végzik majd a pilon építését.

(kemma.hu)