Város 2016. 09. 28.

Látványos videón az új Duna-híd

Látványos videón az új komáromi Duna-híd terve! Mint kiderült, egészen különleges hidat terveztek városunkba: az ehhez hasonló felfüggesztett, egy oldalas híd csak Kanadában található! Méreteit tekintve pedig ez lesz Szlovákia második legnagyobb hídja a pozsonyi Apollo híd után.

Az átjáró 117 méterre magasodik majd a Duna fölé, a tartócölöpök 30-40 méter mélyen nyúlnak a földbe. A híd teljes hossza 600 méter, melyből a fő nyílás 252 méteres. A hídszerkezet egypilonos, ferdekábeles. A híd öt nyílásból áll, melyek közül három a meder felett, kettő pedig a szlovák oldali ártéren található. A közvilágítás mellett a pilon és kábelek díszkivilágítást kapnak.

https://www.facebook.com/nifzrt/videos/627794060727072/

A magyarországi Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt társaság tájékoztatása szerint az új Duna-híd a meglévő vasúti hídtól 170 méterrel nyugatra épül meg. Az átkelőn kétszer egy sávos főút, valamint kerékpárút és gyalogos járda vezet át. A létesítmény és a hozzá kapcsolódó útszakaszok forgalomba helyezése 2019 őszére várható.

Az új Duna-híd megnyitása és a megépült Komárom déli elkerülő út jelentős tranzit forgalmat vezethet le az országhatár irányából. Az új híd forgalomba helyezése után a teherforgalom az M1-es autópályától települések érintése nélkül érheti el a szlovák határt, így mérséklődik a zaj- és környezeti szennyezés.

Magyarország és Szlovákia közös pályázatot nyújtott be a híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok uniós forrásból történő megvalósítására. A beruházás koordinátora Magyarország.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a szlovák Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Slovenska správa ciest (SSC) Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásában valósul meg, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával.

Magyarországon a napokban jelent meg az új Duna-híd kivitelezésre kiírt közbeszerzési felhívás. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel 2016 decemberében szerződést kötnek, és a munkálatok 2017 elején kezdődhetnek meg.

Az SSC korábban közölte, hogy 2016 szeptember végén megkezdik a szlovák oldal kivitelezési munkálatait. A társaság tájékoztatása szerint a beruházás teljes költsége 117 millió euró. Az Európai Unió a beruházáshoz Magyarországnak 52,2 millió, míg Szlovákiának 47,6 millió euró támogatást biztosít.

Forrás: MTI, Kemma

Szólj hozzá!