Kultúra Dél-komárom 2018. 06. 20.

Lazaclevessel hajózott célba Dél-Komárom

Egymásra mosolygott Magyarország nemrég Siófokon. A BAHART szervezésében immáron harmadik alkalommal zajlott közönségsikerrel és teltházzal a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja.

A balatoni szezonkezdés első nagy családi fesztiválja több mint félszáz település részvételével zajlott. A vitorlásversenyt Balatonkenese nyerte, a Sió csatornán sárkányhajóban Paks diadalmaskodott, a települési ízek versenyének 4 kategóriagyőztese Dél-Komárom, Miskolc, Dunaharaszti és Baja lett, a legszebb települési stand címmel Zirc büszkélkedhetett, míg a legszínvonalasabb színpadi produkciót Nyim mutatta be. Az összetett verseny győztesének járó fődíjat a tavalyi végeredményt megismételve ismét Baja vehette át!

Az idei verseny a vitorlázás és a sárkányhajózás szempontjából sajnos nem sikerült az elvárásainknak megfelelően. Míg vitorlázásban csupán egy hellyel maradtunk le a dobogóról, addig sárkányhajósaink a középmezőnyben végeztek. A gasztronómia területén azonban jeleskedtünk: a finn testvérvárosunk, Lieto polgármesterének receptje alapján készült lazaclevessel aranyérmet szereztünk. A fogást Kocsis Tibor és Czakó Zsolt séfek készítették. Városunk az egytálételek kategóriába Jókai bablevessel nevezett, amellyel a bronzérmet sikerült elhódítanunk – nyilatkozta Szentesi Tamás a város turisztikai menedzsere.