Kultúra 2023. 02. 14.

Legyen részese a 15 éve töretlen Életmese írói pályázat sikertörténetének!

Sajtóközlemény

Debrecenből indult útjára és ma már széles körben elterjedt az Életmese írói pályázat. Évente a négy korcsoportban és két megadott témában több száz pályamű érkezik, melyek bemutatják a határon innen és túli magyar családok meséit, történeteit.

A szervezők, a „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete az idei évben is várja azokat a személyes történeteket, amelyek őszintén, igaz módon mutatják be a megtörtént valóságot egy-egy család életében. Ezek a történetek érdekes és értékes olvasmányok, mivel szeretettel szólnak örömökről és bánatokról. Ugyanakkor erősítik a családon, nagycsaládon belüli köteléket és a nemzethez tartozás élményét.

A pályázók műveiket a „A szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi”, valamint „Amikor kicsi voltál / Amikor kicsi voltam…” témákban műfaji kötöttség nélkül négy korcsoportban – 10 év alatti, 10-14 éves, 14-38 éves, illetve a 38 év felettiek – küldhetik el, maximum 20 oldal terjedelemben, kizárólag .doc vagy .rtf formátumban, elektronikusan, az eletmese2023@gmail.com e-mail címre. Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazzák a szervezők. Az érdeklődők a korábbi évek pályázati anyagából szerkesztett köteteket a „Mosolyvirág” honlapján találják meg.

Beküldési határidő: 2023. február 01. – 2023. április 15.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke, mint a pályázatot támogató egyik szervezet vezetőjekérésre interjút ad.

Elérhetősége:
elnok@kcssz.hu
+36304371450