Mix 2019. 02. 13.

Ismét Életmesék pályázatot hirdetett a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete tizedik alkalommal hirdette meg az Életmesék című pályázatát. Az évről-évre nagy sikerrel megrendezett kezdeményezésre 2019. április 20-ig lehet pályázni. Az eredményhirdetésre május 15-én, a díjkiosztó ünnepségre június közepén kerül majd sor.

A szervezők négy korcsoportban hirdették meg a versenyt, és a hagyományoknak megfelelően minden korosztályból

  • 10 éves kor alattiak (alsósok);
  • 10-től – 14 éves korig (felsősök);
  • 14 – 33 éves korig;
  • 33 év felettiektől várnak alkotásokat.

A pályázók leírnak egy-egy érdekes történetet, amelyek a szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi, vagyis, amit a szüleik, nagyszüleik meséltek nekik az életükről, és érdekesnek, tanulságosnak, vagy akár viccesnek találtak.

A kezdeményezés szervezésében a KCSSZ (Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége) és a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) is segíti a debreceni egyesületet, a Felvidéken pedig 2015-től a SZAKC (Szövetség a Közös Célokért társulás) vállalta a pályázat népszerűsítését.

Ezért ez úton is szeretnénk mindenkit az írásra és a felhívás közlésére, továbbítására ösztönözni.
„Mindenkinek van életmeséje, nem is kell sokszor órákig töprengeni, hogy előbukkanjon… A szülőknek, nagyszülőknek még érdekesebb, izgalmasabb igaz története is akadhat a családban történtekről! Rajta hát, ragadjatok tollat!” – biztatja az olvasókat Radnainé Filep Ildikó főszervező, egyesületi elnök.

Háttér:

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete 2008-ban határozta el, hogy megpróbál valamit tenni, hogy a családokban rejlő örök emberi értékeket pl. a családi összetartozást, szeretetet, és ezek felemelő példáit, stb. minél nagyobb körnek bemutathassa. Szeretnék megismertetni a generációkon keresztül átadott igaz, emberi történeteket, családi legendáriumok olykor keserű, máskor kacagtató jeleneteit. A pályázati felhívásra évente a Kárpát-medencéből évente több száz alkotás érkezik. A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A díjazással pedig szeretnék kiemelni a tehetségeket határon innen és túl.

Minden évben kötetbe szerkesztve is megjelentetik a legjobb írásokat négy korcsoportba sorolva a pályázókat. Ősszel illusztrációs- és felolvasási versenyt hirdetnek a beérkezett anyagából. A szervezet célja ezzel, hogy így minél többen elolvassák az eddig kötetbe szedett élettörténeteket, valamint a magyar szó, az anyanyelvi kultúra, a magyar nyelven megszólalás minden korosztály számára lehetőséget teremtsen.

Az eddig megjelent kötetek: http://mosolyvirag.hu/app/hu/paragraph/render/216

A pályázatokat és a pályázati adatlapot az eletmese2019@gmail.com e-mail címre várják.

A pályázati felhívás IDE kattintva érhető el.