Videó 2023. 11. 16.

Lóháton járt a Mekiben Cibi, a komáromi rapper. Új klipjében indiánokkal táncol és Favoritot mos!

Megjelent a komáromi rapper, Cibi, azaz Czibulka Dávid legújabb zenei videója. A „pocahontass” című dal videóklipjében Cibi lóháton járja Budapest utcáit, és a nyeregből Pocahontas sem hiányozhat.

pocahontASS
A „pocahontASS” deep house és rap egyedi fúziója, amelyet cibi írt és szerzett, beatrick produceri közreműködésével. A dal egyesíti a deep house hipnotikus ütemeit a rap lírai áramlásával, olyan hangzást létrehozva, amelyet korábban ritkán volt hallható. Poca a „FOMODEUS” nevezetű projekt első kiadványa, amely egy 10 dalos albumot foglal magába. Az album fő tematikája az életre vetített fear of missing out különböző perspektívákból. Fő célja, hogy újító és egyedi dolgokat alkosson. Több elektronikus műfaj is megjelenik majd hip-hoppal vegyítve, cibi vájbokkal fűszerezeve. Lehet számítani különböző house, techno, dnb, dubstep és trance variációkra, hol energikusabb, hol érzelmesebb formában. Az albummal szeretnék egy mindent elsöprő új hullámot képviselni.

pocahontASS klipp story:
Cibi egy balkán beütésű autómosó alkalmazottja, aki épp egy nagyon fárasztó és hosszú nap végén tart. Véget ér a munkaidő, leadja a műszakot és munkásruhában elindul haza. A kijáratban pocaontASS várja őt lóháton, ami teljesen hétköznapi mindennapjaikban. Munka után pocahontaSS a kedvére akar tenni a letört cibinek, ezért készült pár program ötlettel, hogy feldobja őt. Cibi felpattan a lóra és elindulnak útjukra. A közös program után hazatérnek pocahontASS indián otthonába, ahol már várja őket a törzs többi tagja. Poca a törzsfőnök elé vezeti cibit, akit rövidesen befogadnak a családba. A befogadási rituálét egy tűz körüli buli követi. Szép volt, jó volt, viszont Cibi szomorúságára másnap reggel kezdődik élőről a mókuskerék.

Az előadóról:
Cibi 27 éves Felvidékről származó, hiphop előadó. 19 évesen költözött Budapestre. Közgazdaságtant tanult a Corvinuson. Egyetemi évei alatt bankban dolgozott, valamint versenyszinten MMA-zott és brazil jiu-jitsuzott. Elsősorban üzleti és sportolói karriert szeretett volna befutni, azonban egy komoly sérülés és a Covid mindent megváltoztatott. A mesterdiploma megszerzését követően egy dubaji székhelyű startupban kezdett el dolgozni, ahol befektetési eszközökkel kereskedett. Művészeti beállítottságú ember, így a munka mellett, ahogy korábban az egyetem mellett is, digitális rajzokat készített és dalszövegeket írt. Rövidesen a cég, amelyben dolgozott, befektetett „Booty Heaven” nevezetű 60 darabos digitális rajz kollekciójába, így Dubajba költözött. Miután hazaérkezett látogatóba, felvettek 4 dalt, amelyre feltűnően sok pozitív visszajelzés érkezett. Ennek hatására Cibi igyekezett minél több helyre és szakmai fülhöz eljuttatni a demókat, hogy rájöjjön, érdemes lehet a zenei pályát választani.  Így történt, hogy kedvenc producerének Beatrick-nek is elküldte a felvett dalokat, aki válaszolt is. Rövidesen megvalósult első közös munkájuk a „sci-fi” című dal, amely elindította Cibi-t az úton. Fontos számára a mondanivaló, a művészeti érték és a zenei innováció.