Város 2018. 06. 06.

Már akár ősszel megnyithatja kapuit a felújított „Zdravcentrum”

A komáromi Petőfi utcán található egykori Egészségügyi központ felújítása folyamatosan zajlik. A munkálatokat azonban pár előre nem látott tényező is nehezíti – írja a Delta

A Komáromban csak „Zdravcentrum”-ként ismert Egészségügyi központ már évek óta üresen, kihasználatlanul állt, aminek következtében természetesen az állapota is egyre romlott. A létesítményt végül a tavalyi évben megvásárolta a megyétől és a várostól az a NOE Kft., akik egyébként az Eötvös utcán található Szent Valéria Rendelőintézetet is működtetik.

A megújuló egészségügyi központ új igazgatója, Dr. Czirfusz Attila a Delta hetilapnak elmondta, a munkálatok folyamatosan zajlanak, de az, hogy az épület valójában sokkal rosszabb állapotban van, mint azt gondolták, csak menet közben derült ki. Elmondása alapján a liftaknát már sikeresen megépítették. Emellett a liftet is most szerelik be, mely akkora lesz, hogy a hord­ágyon fekvő páciensek is gond nélkül beférnek majd. A létesítményben továbbá az elektromos rendszert, a gyengeáramú vezetékeket, valamint az összes nyílászárót is lecserélték.

Az épületben 10 szakorvosi és 4 általános orvosi rendelő áll befejezés előtt, melyek a beköltöző orvosok igényei szerint lettek kialakítva. A központban egy radiológiai részleg, egy hematológiai és biokémiai laboratórium, patika, valamint egy látszerész helyiség is helyet kap majd.

Dr. Cirfusz Attila szerint azonban mivel Komáromban nagy a szakemberhiány, jelenleg nehéz megmondani, hogy mikorra készül majd el teljesen a központ. Elmondása szerint azonban mindent megtesznek annak érdekében, hogy már ősszel, de legkésőbb tél elején beköltözhessen az épületbe az első szolgáltató.

Az egészségközpont előtti területen június 9-én háromnegyed 5-től avatják fel az „anyák megmentője”, Semmelweis Ignác világhírű magyar orvos szobrát.

(deltakn.sk)