Város 2022. 08. 09.

Már az új, modern sürgősségi osztály fogad minket a kórházban

Szombaton, 2022. augusztus 6-án megnyitotta kapuit az új sürgősségi osztály a komáromi kórházban (SK).

A lehető legmodernebb eszközökkel és módon kialakított sürgősséginek köszönhetően várhatóan gyorsabb lesz a betegfelvétel, valamint ügyesebben és kényelmesebben juthatunk majd el a megfelelő osztályokra. A látogatókat egy recepció fogadja, ahol útbaigazítják. Nagy előny továbbá, hogy a betegek mindent egy helyen találnak meg.

Korszerű felszerelés
A központot 12 mobil kórházi ággyal, 9 vizsgálati ággyal, 3 szállítóággyal látták el, és 3 műtőhelyiséggel rendelkezik. Ezenkívül mennyezeti és mozgatható röntgenek, ehhez kapcsolódó diagosztikai állomás, ultraszonográf, CT, az élettani funkciók központi monitorozására alkalmas eszköz, 4 aneszteziológiai eszköz, 5 defibrillátor és 2 műtőtorony áll rendelkezésre a betegek megfelelő kivizsgálása érdekében. Az épületben működik a sebészeti és a belgyógyászati sürgősségi ambulancia, és ide költözött a CT és a szonográfia is.

Gyorsabb ellátás
Mivel az új pavilon elhelyezkedésének köszönhetően a betegek és látogatók kényelmesen megközelíthetik a nőgyógyászati osztályt, a belgyógyászati pavilont, a geriátriai járóbeteg-szakrendelőt, a neurológiai részleget, a kardiológiai szakrendelőt valamint a reumatológiai osztályt. Ennek a pavilonnak az első emeletén találhatók a belgyógyászati fekvőbeteg-osztályok is.