Város Dél-komárom 2018. 01. 11.

Márciustól látogatható a hatmillió forintból megújult hősök emlékhelye

Már átadás előtti állapotban van a komáromi hősök temetője, amely az elmúlt időszakban mintegy hatmillió forintból újult meg Dél-Komáromban. A Csillag erőd területén és annak környezetében a finisbe értek a munkálatok – írja a komaromhirado.hu. 

Mintegy hatmillió forintból újult meg az elmúlt időszakban Komáromban a hősi temető a Honvédelmi Minisztérium támogatásának köszönhetően. Az emlékhely pedig lassan átadás előtt áll – mondta el a Helyi Híradóknak Juhász Márton. A hivatalos átadással azonban még várni kell, amíg az időjárás nem enyhül – tette hozzá a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője A területet előreláthatólag márciusban nyitják meg a látogatók előtt.

Fotó: komaromhirado.hu

A hősi temetővel az első világháborúban elhunytaknak állítanak emléket, azoknak, akiket nem a polgári temetőben helyeztek sírba, hanem a Csillag erőd egyik sáncában temettek el. Az elnyert támogatásból a városvezetés egy parkot alakít ki a területen és egy szoborral állít emléket a világháborúban elhunyt hősöknek.

„A szobor mellett egy részletes információs táblát is kihelyezünk márciusban, amelyen majd a terület történeti leírása olvasható” – emelte ki Juhász Márton.

(komaromhirado.hu)