Város 2016. 09. 27.

Mától már szabad az átjárás a medvei hídon!

Ma (szeptember 27-én) délben újraindult a forgalom a medvei hídon – egyelőre csak a személyautók számára.  Szeptember 29-én 10:00 órától már a kamionoknak is szabad lesz az átjárás – korlátozás nélkül újraindulhat rajta a gépkocsi- és teherforgalom.

Frissítés: mind a személygépkocsi, mind a teherforgalom számára csupán szeptember 29-én nyitják meg a hidat!
A közlekedésügyi minisztérium elnézést kér a pontatlan fogalmazás miatt, melyből arra lehetett következtetni, hogy az autósok már ma átkelhetnek a hídon. 

A medvei, szlovák-magyar határátkelőhöz vezető hidat szeptember 6-án zárták le, halaszthatatlan útfelújítás miatt – utólag kiderült, miután az úttest alatti rossz minőségű vasbeton olyannyira szétmállott, hogy gyakorlatilag egy életveszélyes lyuk keletkezett a hídon. Az érintett helyen felszedték az aszfaltot, újrabetonozták a kritikus “lyukakat”, izolálták a betont, majd újraaszfaltozták a bizonyos szakaszt. A munkálatok összesen 145 184 euróba kerültek.

A forgalom többek közt Komáromba terelődött – mostantól viszont megkönnyebbülhetünk: a vártnál hamarabb adják át a megújult medvei határátkelőt.

Forrás és fotó: Paraméter

Szólj hozzá!