Mix Dél-komárom 2018. 01. 08.

Még mindig keresik a Komáromban elkóborolt kutyákat

Egy-két elkóborolt kutyának sikerült már megtalálnia a gazdáját a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület tagjainak az ünnepek után, az állatvédők azonban még néhány, elszökött ebet keresnek.

Egyebek mellett a szilveszteri tűzijáték is megviselt több ebet, többek el is szöktek ijedtükben. Az elkóborolt kutyák nagy része már előkerült, egy-két kutyát azonban még most is keresnek az állatvédők. Általában nem egyből találják meg őket a szakemberek, hanem néhány nappal később, amikor az állat már megnyugszik.

„Az ünnepek idején volt egy-két kutya, de tényleg nem sok, amelyeknél chipet kellett olvasni, azonban ők haza is kerültek a gazdájukhoz” – mondta el a Helyi Híradóknak Mandel Géza. A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület vezetője hozzátette: hozzájuk nem került be kutya, de nagy nehézség is lett volna, mert megtelt a menhelyük.

Mandel Géza elmondta, sokan nem gondolnak a megelőzésre, hogy a nem kívánt szaporulat után az állattartás költsége a sokszorosára növekszik. Az is egy általános probléma, hogy sok kutya még mindig nincs chipezve, emellett nincs egy olyan szerv, amely ellenőrizné, hogy melyik állat van ellátva azonosítóval.

„Az önkéntesek toborzása mellett, továbbra is keresünk a menhelyre egy állatgondozó munkatársat. Egy olyan állandó gondozóra lenne szükségünk, aki délelőttönként ellátja az állatokat. Jelentkezni a 30/832-9593-as telefonszámon lehet” – emelte ki Mandel Géza.

Jelenleg hatvanhat kutyával, teltházzal működik a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület telepe, így az önkéntesek már nem tudnak több kutyát fogadni.

(forrás: komaromhirado.hu)