Város 2023. 11. 24.

Megkezdődött az új kerékpártárolók kihelyezése a város alapiskoláiba

Megkezdődött azoknak a biciklitárolóknak a kihelyezése a város alapiskoláiba, amelyet sikeres pályázatának köszönhet a város. A Komenský Utcai Alapiskolában már fedél alatt lehet parkolni. A közeljövőben mind a hat önkormányzati iskolában bővül a kerékpár tárolás lehetősége, az iskolák igényei alapján. A pályázatot a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumához nyújtotta be a város, célja a kerékpáros közlekedés, ill. kerékpárturizmus fejlesztése.

A minisztériumtól 29 611,50 eurós vissza nem térítendő támogatást kapunk a célra, amelyből a városnak 5%-ot kell, 1 558,50 eurót kell fedeznie.

A közeljövőben a következő kerékpáros fejlesztések valósulnak meg az alapiskolákban:

  • Komenský utcai Alapiskola – 4 új kerékpártároló 10-12 kerékpár elhelyezésére
  • Határőr utcai Alapiskola – 30 új bicikliállvány kihelyezése, 60 kerékpár számára
  • Rozmaring utcai Alapiskola – kerékpártároló kiépítése 3 új bicikliállvánnyal 5-6 kerékpár elhelyezésére, kerékpártároló kiépítése 6 új állvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére
  • Munka Utcai Alapiskola – 2 új kerékpártároló kiépítése, 3-3 új állvány kihelyezésével, mindkettő 5-6 kerékpár elhelyezésére alkalmas és 15 különálló kerékpárállvány kihelyezése
  • Jókai Mór Alapiskola – 1 kerékpártároló kiépítése 6 új bicikliállvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére
  • Eötvös Utcai Alapiskola – 6 kerékpárállvány kihelyezése 12 kerékpár számára.

Emellett nemsokára indul egy újabb kerékpárút szakasz építése is, de januárig egy újabb nagy pályázatot ad le a város, további utak építésére, hogy a biztonságos kerekezés egyre több diáknak és munkába járónak legyen elérhető.

Forrás: Komárom Város FB oldala/Szia Komárom