Város Dél-komárom 2018. 12. 13.

Megkezdték az új Duna-híd pilléreinek betonozását

Hozzáláttak az új Duda-híd pillérjeinek a betonozásához a szakemberek – írja a komaromhirado.hu. A hírt a beruházó és a kivitelező jelentette be szerdán az új Duna-híd látogatóközpontjában.

Kiss Boglárka, a Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője az ezzel kapcsolatban szervezett sajtótájékoztatón elmondta: „Fontosnak érezzük, hogy beszámoljunk arról, mi minden történik a Duna-híd építésénél, hiszen nemcsak hazai, hanem szlovák-magyar viszonylatban is egy meghatározó beruházás.” Majd szót ejtett az év végi leállásról is:

„A kivitelező leáll a munkálatokkal december 21-től 2019. január 2-ig. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz a beruházáshoz és nem kell meghosszabbítani majd a leállást” – emelte ki a Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Sal László, a Hídépítő Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a munkálatok a megfelelő ütemben haladnak.

„Az eddigi munkáltok során csaknem 1300 méter cölöp már elkészült, ami azt jelenti, hogy 2100 köbméternyi beton épült be eddig a hídba. A szerkezeti betonból, amelynek mennyisége 15 ezer köbmétert jelent, már 11 ezer köbméter kész” – mondta a Hídépítő Zrt. vezérigazgatója.

Az acélszerkezetek gyártásával és beépítésével foglalkozó HÓDÚT Kft. vezérigazgatója, Szűcs Tamás kitért arra is, hogy jelen pillanatban egy csaknem 70 százalékos készültségről tud beszámolni a szerkezetek gyártásának tekintetében, valamint 35 százalékos készültségről a helyszíni szereléssel kapcsolatban.

(komaromhirado.hu)