Sport 2015. 12. 09.

Megnyitotta kapuit a jégpálya

Megnyitotta kapuit az Erzsébet-szigeten lévő jégpálya – írja az Új Szó. – A nyitva tartás, a szolgáltatások és az árak sem változtak a tavalyi évhez képest. A 15 év alatti gyermekek és nyugdíjasok kedvezményben részesülnek, és bérletvásárlásra is van lehetőség.

Idén már szerették volna fedett pályával várni a korcsolyázókat – sajnos, ezt egyelőre nem sikerült megoldani. Pedig ezzel két hónappal meg lehetne hosszabbítani a jelenleg három hónapos nyitvatartást. Nagy Tamás, a pályát üzemetető Comorra Servis igazgatója szerint gondot okoz a melegebb idő és a szeles időjárás is, valamint, hogy esős időben természetesen senki se megy ki a korcsolya pályára.

Már hosszú évek óta tervezik a jégpálya befedését. 2014-ben a képviselő-testület már tárgyalt  egy új sportközpont látványtervéről és megvalósításáról, amelyet a jelenlegi strandfürdő mellé terveztek volna. Az új központ magába foglalta volna a fedett uszodát és jégcsarnokot is – ám az ötletet végül elvetették. Az Új Szó információi szerint legutóbb egy ponyvatetős megoldás is felmerült,  de konkrét anyag egyelőre nem került a képviselők elé.

A szezon meghosszabbítása már csak azért is nagyon jó lenne, mert évről évre nagyobb az érdeklődés a jégpálya iránt, nemcsak a hazaiak, hanem a dél-komáromi sportolni vágyó diákok, felnőttek is egyre többen jönnek. Az enyhe telek miatt ugyanis tájainkon egyre kevésbé lehet a természetes tavakon űzni ezt a sportot.