Város 2022. 07. 18.

Megszületett az év első ikerpárja Komáromban: a babák és az anyuka is jól vannak

Megszülettett Komárom (SK) első ikerpárja a 2022-as esztendőben. Mind az anyuka, mind a gyönyörű két kislány jó egészségnek örvend.

A babák – Eliška és Terezka – július 13-án jöttek világra a kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. Az anyukájuk az ógyallai Viktória Zachar Lovászová. Neki és az apukának az ikerpár az első gyermeke.

Elsőként Eliška született meg 2990 grammosan és 48 centiméterrel, akit három perccel később követett Terezka 3170 grammosan és ugyanolyan hosszal – közölte Martina Pavliková, a kórházat működtető AGEL SK szóvivője. A kórház igazgatóhelyettese, Filkó Gabriella sok erőt, türelmet és egészséget kívánt az anyukának a lányok neveléséhez.

A komáromi kórházban 2022 első felében 412 gyermek született. A fiúk legtöbbször a Dániel, Ádám, Dávid, Levente, Teodor és Samuel neveket kapták, de előfordultak különleges nevek is, mint például az Ezel, Zion, Ruben vagy Hubert. A lányoknál Hana, Sofia, Zoe, Viktória, Mia voltak a legnépszerűbbek, de előfurdult Aylin, Rea, Tia, Adala is.

A komáromi kórház szülészeti osztálya népszerű a kismamák között, elsősorban a személyzet empatikus, kedves hozzáállása miatt.

Forrás: Agel sajtóhír