Város 2017. 07. 11.

Megújul a VMK épülete

Új ablakok, ajtók kerülnek a Városi Művelődési Központ épületére, emellett beszigetelik az épület egy részét. Ezáltal az épület, amellett, hogy megszépül, energiatakarékosabbá is válik. A fejlesztés 95 százalékban pályázati pénzből valósul meg.

A pályázatot a VMK nyújtotta be Környezetvédelmi Alaphoz (Environmentálny fond). A megírásához  a város fejlesztési osztálya nyújtot segítséget, illetve a pályázat eredményességéhez nagyban hozzájárult Bastrnák Tibor, városunk parlamenti képviselője is, aki sikeresen lobbizott a jó cél érdekében.

A felújítások költsége összesen 126 ezer euró+ÁFA, ebből 120 ezer eurót sikerült megszerezni a pályázaton keresztül. Ehhez városunk 5 százalékos önrésszel – 6 ezer euróval – járul hozzá.

A felújítás augusztus 20. után kezdődik, és október végéig fejeződik be.

A felújításnak köszönhetően az épület végre nem lesz huzatos, sem az előcsarnokban, sem a nézőtéren. A tervek szerint a földszinten lévő álmennyezet szigetelése élvez majd prioritást, hiszen kintről jelenleg könnyedén áramlik be a levegő az előtérbe.

A nyári időszakban a munkálatok nem okoznak fennakadást a VMK programjában, és az őszi időszakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy rendezvényeik zökkenőmentesen megvalósuljanak.

Forrás: Delta, Bumm

 

 

Szólj hozzá!