Város Dél-komárom 2019. 01. 23.

Megújult a dél-komáromi bölcsőde

A város önkormányzata pályázati illetve saját forrásból korszerűsítette az intézményt. Az új épületet ma délelőtt avatta fel Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila polgármester.

A munkálatok során megtörtént az Aprótalpak Bölcsőde épületének teljes szigetelése (külső falak, lábazat, födém), az összes korábban ki nem cserélt nyílászáró cseréje. Megvalósult az épület külső-belső akadálymentesítése a vonatkozó előírásoknak megfelelően, és létrejött egy mozgássérült mosdó is. Az épületen belül több új helyiség is kialakításra vagy épületen belüli áthelyezésre került. Emellett megtörtént a pihenő és játszó udvar teljes felújítása. A használati melegvíz előállításra napkollektoros rendszer került kiépítésre.

A projektben a Zsebibaba Bölcsődében főleg belső felújítási munkák történtek, úgymint burkolatcsere, festés, villanyszerelés. Ebben az intézményben is sor került az udvar felújítására. A projekt az építkezésen túl eszközbeszerzést is tartalmazott, a játékok mellett a konyhába is új eszközök és használati tárgyak kerültek.

A több mint 300 millió forintos munkálatok eredményeként a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő korszerű bölcsődék jöttek létre Dél-Komáromban, hosszú távra biztosítva a kisgyermekek megfelelő ellátásának infrastrukturális feltételeit a településen.