2023. 11. 08.

Megújult a Diákhálózat elnöksége

Csakúgy, mint pontosan két éve, most is a kassai Kikelet szervezésében került megrendezésre a Diákhálózat Hallgatói parlamentje a kelet-szlovákiai Szőlőskén.

Az XL., jubileumi Hallgatói Parlament legfontosabb témái a szervezet belső munkáját érintették: a Felsőoktatási Tudományos Körút (FTK) lebonyolítása, a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) megrendezése, fél évnyi szünet után az Alma magazin újraindítása, a SzakGyak projekt lehetőségeinek kiszélesítése, az MCC Felvidék elindulása, ugyanakkor a partnerekkel való kapcsolatépítés és a további gördülékeny kommunikáció is kihagyhatatlan részét képezte a diskurzusnak.

Orosz Kiss Réka mandátumának lejártával a tagszervezetek új elnököt választottak Kovács Krisztián személyében, aki a Szlovák Műszaki Egyetem ötödéves hallgatója, a Diákhálózat korábbi külügyi alelnöke és a pozsonyi székhelyű József Attila Ifjúsági Klub oszlopos tagja.

A jelenlévők hálájukat fejezték kis Orosz Kiss Réka kitartó és gyümölcsöző munkájáért, mely során a Diákhálózat nem csak az Almával, de a magazin portfólióját bővítő Almadzsúsz podcasttel is gazdagodott, emellett az ő elnöksége alatt vált a Diákhálózat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) külhoni programjának tiszeletbeli tagjává is. Egy évvel később Réka a külhoni program elnöke is lett, illetve választmányi tagja a HÖOK közgyűlésének. Réka Menyhárt Barbarával közösen útjára indította a Nemzetpolitikai Közéleti Kört, mely a külhoni fiatalok szellemi műhelye lett. Kezdeményezte továbbá a Diákhálózat Alumni programjának beindítását, ezzel párhuzamosan pedig elindult Czáboczky Szabolcs kötetének („Kék a sátram, recece…) disztribúciója is, mely a klubmozgalom történetét mutatja be. 2022 márciusában a Diákhálózat egy nyolcadik tagszervezettel is bővült: a győri Jedlik Ányos Diákkör újraalapítását követően belépett a szervezetbe. Orosz Kiss Rékát a Diákhálózat tagszervezetei az alumni program újjászervezésével és koordinálásával bízták meg.

Az elnökválasztással az elnökség is megújult, az új elnökségi tagok a következők:

Kovács Krisztián – elnök
Garai Viktória, Kontra Martin Róbert – általános alelnökök
Molnár Imre – belügyi alelnök
Kubovics Gergely Máté, Lakky Péter – külügyi alelnökök
Bertók Anikó – gazdasági alelnök
Sulczi Dóra – marketingért felelős alelnök
Horváth Zenkő Veronika – oktatásügyi alelnök
Farkas Boglárka – IT-alelnök
Hrapka Sára – programkoordinátor
Csóka Zsófia – Alma-főszerkesztő
Méhes Klaudia – sajtóreferens
Bartalos Mónika, Bartalos Réka – Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK)-koordinátor
Sztyehlík Fanny – Szakmai Gyakorlatok (SzakGyak)-koordinátor
Gálffy Emese – Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK)-koordinátor
Kelemen Ádám – Gímesi Művelődési Tábor-főszervező
Krajnyík Fanni – DiNaMiT-koordinátor
Domin Henriett – ellenőr
Fáber Soma Benedek – ülnök

Az elnökségből távozott Flaska Réka (belügyi alelnök), Markó Anna (oktatásügyi alelnök), Tohol Orsolya (marketingért felelős alelnök), Czinege Noémi (sajtóreferens), Belák Dávid (ülnök), Gaboda László (ellenőr), Pastorek Veronika (Alma-főszerkesztő), Molnár Julianna (FTK-koordinátor), valamint Uhrapka Barbara (FTDK-koordinátor). Az ő remek munkájuk mind-mind hozzátett ahhoz, hogy a Diákhálózat sikeres 2 évet tudjon maga mögött.

-sajtóhír-